Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Laura is psychiater en werkt op een acute opname-afdeling. Ze is gespecialiseerd in ambulante zorg voor mensen met ernstige psychiatrische problemen, vooral mensen die last hebben van psychoses.

Stemmen in je hoofd die opdrachten geven

Vraag

Ik heb enorm last van stemmen. Krijg opdrachten door die ik eigenlijk niet wil maar het moet want ik word gedwongen. Heb deadline gekregen en ik moet aantal mensen omleggen, doe ik dat niet dan doen ze mijn omgeving wat aan. Wil niet maar het moet. Ze houden mij steeds in de gaten en mijn naasten ook. Bang ben ik. Weet niet waar ik heen moet en wil niet dat ze mijn omgeving iets gaan aandoen en het beste is dan om de opdrachten uit te voeren die mij opgelegd worden.

Antwoord

Beste Pure,
Wat je schrijft is zeer zorgelijk. En ik hoor ook eigenlijk geen vraag.
Je geeft aan dat je beseft dat het niet normaal ís waar je last van hebt. Je geeft aan ‘last te hebben van de stemmen’. Maar toch denk je eraan toe te moeten geven.

Ik begrijp dat het heel erg moeilijk is te leven onder de omstandigheden die jij beschrijft, maar het ontslaat je niet van je verantwoordelijkheden voor de veiligheid van jezelf en anderen. Ik kan je hierin niet helpen.

Zoals je het beschrijft heb je last van psychotische klachten. En gezien de hoeveelheid diagnoses kan dat door veel factoren komen. Het is voor mij helder dat specialistische ondersteuning (van de GGZ) zeer gewenst is. En op heel korte termijn. Dus toch weer contact zoeken met je psychiater, en als dat echt niet lukt, kan je altijd terugvallen op je huisarts. Die kan soms ook weer meedenken wie je evt kan inschakelen om je hierbij te ondersteunen.

Ik wens je veel sterkte.
Laura

Beantwoord door: Laura van Goor op 21 maart 2018

Gerelateerd

Meer over

Stemmen horen

Lees ook