Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Dirk Corstens is psychiater en psychotherapeut en heeft veel ervaring met mensen die stemmen horen. Dirk is betrokken bij Peer Supported Open Dialogue Nederland (POD NL), een eerste echte stap richting werken met open dialogue in de praktijk.

Hoe krijg ik ‘chronisch psychotisch’ uit mijn elektronisch patiëntendossier?

Vraag

Onlangs kwam ik bij een onderzoek in het ziekenhuis per ongeluk achter het feit dat in mijn dossier staat dat ik chronisch psychotisch ben. Ik heb 15 jaar geleden (!) slechts één keer atypische psychotische ervaringen gehad. Ik heb al jaren geen behandelaar of medicijnen en functioneer psychisch goed.

Hoe kom ik van de term ‘chronisch psychotisch’ af?

Het voelt heel vervelend dat ik zo hard gewerkt heb aan herstel met gewenst resultaat, en toch op papier die zieke persoon blijf. En het erge is dat door het elektronisch patiëntendossier (EPD) elke medicus mij ook als zodanig behandelt.

Antwoord

Ik heb dat een aantal keren meegemaakt. Bijvoorbeeld bij een patiënt stond met koeienletters ‘suïcidaal’ in haar dossier, terwijl zij 20 jaar daarvoor ooit een poginkje had gedaan.

Je kunt een brief sturen naar de directie van het ziekenhuis en verzoeken om die onjuiste (!) informatie te laten verwijderen. Je moet wel je tanden laten zien als het op een vriendelijke manier niet lukt!

Succes!

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 50-65
Beantwoord door: Dirk Corstens op 25 mei 2023

Gerelateerd

Meer over

behandelaar
Diagnostiek

Lees ook