Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Expert Avatar

Jeroen Zwaal zet met plezier zijn deskundigheid in. Naast tekenen en schrijven improviseert hij graag op de piano.

Verder herstel na afbouwen Clozapine?

Vraag

Ik heb 20 jaar Clozapine geslikt. Voel me na 9 maanden zonder clozapine wel een stuk beter. Het denkproces is wel erg trager geworden. Ik heb wel moeite om uit mijn woorden te komen.

Gaat dit herstellen?

Antwoord

Ik kan je vraag niet beantwoorden helaas, want in de toekomst kijken zouden we allemaal wel willen. Wat denk je zelf? waar geloof je in?

Als je woorden moeilijk komen dan zitten er een hoop te dringen bij de uitgang en willen ze graag allemaal gehoord worden. Wees mild naar jezelf en je hoofd en gun jezelf de hersteltijd en geef je zelf ruimte om deze woorden er te laten zijn en ze te laten komen. Zo train je jezelf en dat zijn prikkels waar je hoofd graag mee aan de slag gaat en zodoende ontstaan ook nieuwe verbindingen in je hoofd dus ikzelf geloof dat dit kan. Ik heb geen deskundigheid over medicatie, maar weet wel dat een mens veerkracht heeft, meer dan menig denkt en dat een brein dat ook heeft met haar neuroplasticiteit.

Tekenen, dichten, verhalen lezen, zingen, praten, je herstelverhaal schrijven, je toekomst wensen op papier zetten, praten met anderen over dit klimmen uit een dal? Hoe meer je verbinding legt met jezelf en anderen, hoe meer die ook in je hoofd weer doorwerken is mijn ervaring. Hier een blog insturen? :)

Dus concreet de vraag 'Gaat dit herstellen' beantwoord? Onderneem wat je kan. Hoop er op en ik hoop met je mee.

Hartelijke groet Jeroen

Deze vraag is gesteld door een man in de leeftijdscategorie 53
Beantwoord door: Jeroen Zwaal op 5 september 2019

Gerelateerd

Meer over

Bijwerkingen

Lees ook