Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Ypsilon komt op voor familieleden en naasten van mensen met psychosegevoeligheid. Het adviesdienstteam van Ypsilon ondersteunt familieleden en naasten, luistert naar hun verhaal, verwijst naar hulp en denkt mee over ieders persoonlijke situatie.  

Vriendin stuurt vreemde berichten

Vraag

Goedemiddag,

Een vriendin van mij stuurt de laatste tijd berichten waar ik mij zorgen om maak. Graag bespreek ik een aantal berichten en ontvang ik advies wat ik het beste kan doen.

Mvg,
Roos

Antwoord

Beste Rosa,
Wat goed dat je advies en ondersteuning zoekt bij je zorgen om je vriendin. Als ik het goed begrijp stuurt ze je berichten die de indruk geven dat ze in de war is. Is dit de eerste keer dat je dat merkt, of is het al eerder voor gekomen? En duurt het al langere tijd?
Als ondersteuning en advies vind je op de site van Ypsilon, vereniging van familieleden en betrokkenen van mensen met psychotische gevoeligheid, de brochure ‘Help! Psychose in de familie’. Die is gratis te downloaden. Hierin vind je informatie en adviezen o.a. hoe je je zorgen bespreekbaar kunt maken met je vriendin en tips voor de omgang.

Het kan zijn dat je bij het lezen daarvan symptomen herkent. Het lastige is wel dat degene die psychotisch is, o.a. angstig en in de war, zelf niet gauw om hulp zal vragen. Dat zal een ander moeten doen, dat zou jij kunnen zijn. Maar als je denkt daarmee de relatie met deze vriendin te beschadigen en haar vertrouwen te verliezen (wat kan omdat ze in de war lijkt te zijn), kun je dat samen met iemand anders uit haar directe omgeving doen. Ook de informatie op de deze pagina kan je helpen: www.ypsilon.org/nog-geen-diagnose
Je kunt ook contact opnemen met de telefonische adviesdienst van Ypsilon, op werkdagen bereikbaar tussen 10.00 en 16.00 uur.

Ik wens je sterkte en wijsheid.

Met vriendelijke groet,
Ypsilon


Logo biografie Ypsilon

Mind Ypsilon komt op voor familieleden en naasten van mensen met psychosegevoeligheid. Het adviesdienstteam van Ypsilon ondersteunt familieleden en naasten, luistert naar hun verhaal, verwijst naar hulp en denkt mee over ieders persoonlijke situatie.

Tip: Kijk ook op https://www.ypsilon.org/advies.

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 27
Beantwoord door: Ypsilon op 21 november 2019

Gerelateerd

Meer over

Naasten

Lees ook