Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Jim van Os is een herstelgerichte psychiater, hoogleraar psychiatrische epidemiologie en Voorzitter Divisie Hersenen, UMC Utrecht. Hij werkt op het raakvlak van ‘harde’ breinwetenschap, gezondheidszorgonderzoek, kunst en subjectieve ervaringen van mensen met ‘lived experience’ in de GGZ. Jim is ook familielid van mensen met psychosegevoeligheid.

Waarom is er nooit contact opgenomen met een familielid?

Vraag

Mijn broer begon sinds 2006 zich anders te gedragen. Binnen de familie vonden wij hem raar en agressief. De familie heeft hem links laten liggen omdat we stiekem ook wel bang voor hem waren. Gisteren heb ik mijn broer na een lange tijd weer gezien. Hij brak en vertelde over zijn aandoening. Hij voelde zich eenzaam en vertelde dat hij toevlucht zocht in de drugs.

Mijn hulpvraag is dan ook hoe kan ik mijn broer helpen? En vooral waarom is er nooit contact opgenomen met een van de familieleden, zodat wij wellicht konden ondersteunen? Ik zie nu vooral kwetsbaarheid en onzekerheid bij mijn broer. Iemand die niets anders zou willen dan een knuffel.

Graag kom ik in contact met een familievertrouwenspersoon. Zoveel vragen…..

Antwoord

Wat er gebeurd is in de GGZ met hem en waarom er geen contact is opgenomen weet ik niet – soms wil de persoon dat niet, soms wordt het vergeten….

In ieder geval erg goed idee om met de familievertrouwenspersoon contact op te nemen!

Fijn dat jullie elkaar hebben gevonden weer, het is nooit te laat om elkaar weer te vinden nadat een psychische aandoening alles in de war heeft geschopt….

Familievertrouwenspersoon kan via: https://www.lsfvp.nl/

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 42
Beantwoord door: Jim van Os op 15 augustus 2019

Gerelateerd

Meer over

Naasten

Lees ook