Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Expert Avatar

Jeroen Zwaal zet met plezier zijn deskundigheid in. Naast tekenen en schrijven improviseert hij graag op de piano.

Wanneer wordt mijn dochter beter?

Vraag

Mijn dochter is 22 jaar. Ze heeft sinds december 2018 last van veel medicatie. Ze heeft een psychose. Nu gebruikt ze 10 mg alipriprazol. Deze medicatie gebruik ze drie weken.

Wanneer wordt ze beter?

Antwoord

Ik ga je teleurstellen. Beter worden kan niet. Want ze zal nooit meer 'de oude' zijn. Ze zal altijd de herinnering meedragen. De psychose is de reactie hierop en daar kan je van herstellen. Er mee leren omgaan. En een nieuwe ik ontdekken. Dat is een andere manier van er naar kijken, hopelijk lukt je dat.

Ze ken er wél sterker door worden, Ze beter leren wie ze is, wat het leven is, hoe je verdriet en pijn kan delen met anderen, hoe je kan leren omgaan met iets wat kwetsbaar is.

Iedereen die zoiets meemaakt heeft een eigen weg te gaan hierin en alles heeft een eigen tijd. Fijn dat ze jou heeft als betrokken moeder. Ze is nu zelf ook volwassen en groot en zal hopelijk zelf kunnen zeggen tegen je wat ze nodig heeft van je. Of vraag het haar, wat vind je fijn, wat kan ik voor je doen? En in haar blijven geloven en liefde geven, op afstand en dichtbij. Dat zal haar zeker helpen haar nieuwe ik te ontdekken in deze moeilijke tijd.

Sterkte gewenst, Jeroen

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 42
Beantwoord door: Jeroen Zwaal op 26 juni 2019

Gerelateerd

Meer over

Naasten
Psychosegevoeligheid

Lees ook