Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Ypsilon komt op voor familieleden en naasten van mensen met psychosegevoeligheid. Het adviesdienstteam van Ypsilon ondersteunt familieleden en naasten, luistert naar hun verhaal, verwijst naar hulp en denkt mee over ieders persoonlijke situatie.  

Wat te doen bij zorgelijk gedrag?

Vraag

Ik heb net te horen gekregen dat mijn zoon van 23 jaar onze kat mishandeld. Zijn gedrag is manipuleert en verbaal aanwezig.

Ik besef dat het echt zorgelijk is, maar wat kan ik doen? Hij  is jaar in jaar uit zo… Soms doet hij zijn best, maar dit gedrag keert hevig terug. Voordat hij zichzelf of een andere fysiek pijn doet wil ik dit voorkomen.

Waar kan ik hulp bij krijgen of hoe krijg ik hem het huis uit voor hulp?

Antwoord

Je maakt je ongerust over het gedrag van je zoon. Zo te lezen is dit al een aantal jaar aan de gang.
Is de huisarts op de hoogte van deze situatie? Hij/zij is de eerste hulpverlener die kan beoordelen wat er aan de hand is en eventueel kan doorverwijzen naar gespecialiseerde psychiatrische hulp. Bijvoorbeeld via de GGZ (instelling voor geestelijke gezondheidszorg).

Als je zoon niet naar de huisarts wil, zou je zelf contact met hem/haar op kunnen nemen. Sommige huisartsen willen niet met naasten over hun patiënten praten vanwege hun beroepsgeheim. Geef daarom duidelijk aan dat je informatie over je zoon wil geven.

Kijk ook eens op de website van Ypsilon, de vereniging voor familieleden en naasten van mensen met psychosegevoeligheid. Bijvoorbeeld via deze link

Je kunt ons ook altijd bellen voor advies via (088) 000 21 20.

Ik hoop dat je iets aan dit antwoord hebt. Veel sterkte gewenst.

Met vriendelijke groet,
Heleen, Ypsilon


Logo biografie Ypsilon

Mind Ypsilon komt op voor familieleden en naasten van mensen met psychosegevoeligheid. Het adviesdienstteam van Ypsilon ondersteunt familieleden en naasten, luistert naar hun verhaal, verwijst naar hulp en denkt mee over ieders persoonlijke situatie.

Tip: Kijk ook op https://www.ypsilon.org/advies.

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 47
Beantwoord door: Ypsilon op 29 mei 2019

Gerelateerd

Meer over

Naasten

Lees ook