Main content

Vraag

Ik woon in Friesland, was lid van de cliëntenbond GGZ, maar die is helaas niet meer actief. De GGZ heeft alles via eigen kanalen georganiseerd, waar ik me niet bij thuis voel. Ik ben overdag nooit psychotisch geweest, maar ’s nachts gaan bijna alle dromen over verbondenheid, en ik heb vele psychotische vrienden/ vriendinnen.

Zijn er nog zelfhulpmogelijkheden/groepen in noord-Nederland?

Antwoord

Bedankt voor uw verhaal en vraag. U zou eens op de sociale kaart kunnen kijken: https://www.psychosenet.nl/sociale-kaart/

Die dromen over verbondenheid klinken niet als psychotisch, eerder bijzonder en logisch. Wat voor effect hebben deze dromen op u in wakkeren staat? Zo ben ik van mening dat we allemaal verbonden zijn, waar de droomwereld een mooi oord is waar we dit grenzeloos buiten het fysieke kunnen ervaren.

In hoeverre dragen deze 'psychotische' vrienden bij aan uw eigen welzijn? De zogeheten 'waanzin' kan namelijk nog wel eens aangewakkerd worden door gelijkgestemden, waardoor het 'collectieve waanzin' wordt. Maar dan rest ook de vraag, wat is waanzin en zijn wij of de maatschappij psychotisch? De eeuwige paradox.

Succes verder

Mvg,
Tim Knoote


Logo biografie Tim Knoote

Tim Knoote is afgestudeerd als gezondheidszorg technoloog. Tim maakte drie psychoses door en is bij Howie the Harp opgeleid tot ervaringsdeskundige.

Deze vraag is gesteld door een man in de leeftijdscategorie 70
Beantwoord door: Tim Knoote op 11 juni 2020
  • Deel deze pagina: