Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Rik Verwijen is opgeleid ervaringsdeskundige bij Howie the Harp. Zijn voornaamste problematische ervaringen gaan over depressie, angst, en ‘de spirituele crisis’. Rik is thuis in het syndroom van Asperger, (rand)psychotische klachten, OCD en middelengebruik. Het thema spiritualiteit, in brede zin, is een leidraad in zijn leven.

Zomerbesteding

Vraag

Mijn 17 jarige zoon is psychosegevoelig, hij is nu stabiel met seroquel. Weet je een dagbestedingsprogramma of zomerkamp in Nederland voor hem? Of een zomerkamp waar hij niet voor 10 uur hoeft mee te doen?

Kernwoorden: natuur, sport, gamen.

Antwoord

Goed om te horen dat je zoon z’n onrust achter zich heeft kunnen laten.

Wat je vraag betreft: ik heb geen direct antwoord. Ik weet ook niet iemand die me hierin kan adviseren. Maar het klinkt alsof hij niet op zoek is naar een al te strakke structuur. Lijkt me terecht. Dat hij mag ontspannen, eventueel op zijn tempo kan reflecteren op wat er achter hem ligt.

Heeft hij als gamer al gekeken naar LAN-parties in die periode, wellicht ergens met de natuur nabij? LAN-parties zijn vaak goed georganiseerd, gemoedelijk, en je kan er grotendeels je eigen gang gaan. Bovendien toegankelijk voor elk slag mens. Maar goed, misschien heeft hij dit al wel overwogen.

Ik hoop dat je toch iets aan dit antwoord hebt en dat je zoon iets leuks tegenkomt.

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 50
Beantwoord door: Rik Verweijen op 5 juli 2019

Gerelateerd

Meer over

Gezin, studie en werk

Lees ook