Veel gezochte termen

Psychosenet auteur


Reacties

4 reacties op “Een expert die niks doet? Over Peer-supported Open Dialogue en volwassenwording”

  1. Marleen van Oss

    Ik ben blij met het interview van Dirk Corstius over de methode van Jaco Seikkula. Het deed mij ook een beetje denken aan gesprekken, die ik met mijn demente vader had op het laatst van zijn leven. Wie weet is het ook een invalshoek om deze methode wat meer bekendheid en vertrouwelijkheid te geven. Als ik op bezoek was bij mijn vader en hij verward was dan kon ik inderdaad beter dan de verpleging van het verzorgingshuis plaatsen waar het over ging. Ik hen nooit informatieavonden over dementie gevolgd dus ik weet niet wat daar over dit onderwerp gezegd is. Voor zover ik weet heeft mijn vader niet meteen anti psychotica voor deze stemmingen gekregen.

  2. NeleCamargo

    Hoe pak je dit aan bij jongeren die nog in huis wonen? Hoe wordt bij POD het netwerk ondersteund? Bij Open Dialogue zit iedereen erbij die van belang is. Maar het is me niet duidelijk hoe dat bij POd in elkaar zit. Wil je daar ook eens een blog over schrijven?

  3. Hedwig

    Één van de meest waardevolle blogs op dit forum. Bij acute psychose wordt in het geheel niet geluisterd, maar genegeerd, terwijl luisteren en serieus ingaan op de wanen en achterdocht juist de sleutel is tot het verdwijnen van de psychose. Het wordt door de meeste behandelaren voor onmogelijk gehouden maar het is in veel gevallen zelfs tamelijk eenvoudig. Als de patiënt niet serieus genomen wordt is elke behandeling gedoemd te mislukken, dan rest slechts een nare chemische rust. Daarmee kan de psychose in gevallen worden doorbroken, maar zodra met medicatie wordt gestopt bestaat een groot risico dat iemand weer in psychose raakt omdat het probleem niet is behandeld.

  4. Esther Matthaei

    Dank voor deze blog, Tom van Wel.
    Op 19/20 oktober heb ik een lezing bezocht van Jaakko Seikkula in België en ben nu bezig het boek Open Dialogue and Anticipations te lezen.
    Ook voor mij als docente biedt Open Dialogue heel wat aanknopingspunten in mijn onderwijspraktijk.
    Heb net even gekeken op de website pod.nl. Ik hoop dat mocht er ooit een scholingsprogramma regionaal of landelijk plaatsvinden dat je er ook hier op deze website melding van maakt. Want de benadering middels Open Dialogue is, zo hoop ik, dé benadering , die echt tot een kentering in GGZ-land zou kunnen leiden omdat dit een manier is die een mens in een crisis in zijn waarde laat, zijn autonomie niet afpakt en dus echt helpend kan werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *