Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Boek Angstkonijn

Auteur:

Frank van der Heijden

Uitgever:

Tobi Vroegh

Verschijningsdatum:

15 sept 2022

Angstkonijn – Frank van der Heijden

Angstkonijn. Een opmerkelijke mix van een leven met een angststoornis en de zoektocht naar een vader, geschreven door Frank van der Heijden.

Als Max twaalf is, vertrekt zijn vader met onbekende bestemming

Zijn moeder heeft alleen aandacht voor zijn gehandicapte broer. Max is nu op zichzelf aangewezen en ontwikkelt een angststoornis.

Ruim vijfentwintig jaar later krijgt hij een aanwijzing over de verblijfplaats van zijn vader.

Samen met enkele vrienden én zijn angststoornis reist Max de wereld over op een zoektocht naar zijn vader

De reis loopt niet volgens plan…

Enkele passages uit Angstkonijn

De weg kronkelt verder en verder naar boven. De vele palen langs de weg zijn behangen met grote hoeveelheden rommelige elektriciteitsdraden die als slingers onze route naar boven begeleiden. Dichter en dichter naderen we de wolken die hier tegen de berghelling hangen. Uiteindelijk rijden we door enorme dichte watten van mist.

Gelukkig is dat maar voor kort en blijft de gebruikelijke reactie die mist meestal bij mij oproept, achterwege. Zoals al zoveel vaker is gebeurd, loop ik ook nu weer vast in dit moeras van gedachten. In deze modderpoel vol logische redeneringen en vragen.

Als hij nog leeft.’ herhaal ik meer voor mijzelf dan voor de anderen

‘Kom op Max.’ probeert Cecile mij wat op te monteren. ‘Het is inderdaad mogelijk dat hij niet meer leeft. Alleen nu we zo dichtbij zijn, willen we zo niet denken toch? Moeten we zo niet denken. Laten we morgen en misschien overmorgen er alles aan doen om hem te vinden of om op zijn minst duidelijkheid te krijgen.’

‘Stop! Wacht even.’ De spanning in mijn lijf loopt nu zodanig op dat ik niet in staat ben om mij verder nog te bewegen. Ik moet mijn gedachten proberen te ordenen. ‘Sorry, maar het gaat te snel.’

Even denk ik er over om snel weg te rennen

Maar ik doe het niet, ik wil het niet. Ik zie drie ongelovige gezichten op mij gericht. Niemand zegt iets, alsof ze het begrijpen. Of ze mij deze onrust gunnen. De verpleegster incluis.

Ik ben volledig in de war

Even lijkt het alsof ik begin te zweven en van boven deze scene bekijk. Een bevroren filmshot uit een filmscene, ja daar lijkt het op.


Frank van der Heijden (1955) is auteur van het boek Angstkonijn, Hij studeerde landbouw en was docent op een middelbare school. Vervolgens werkte hij vijfentwintig jaar in de internationale ingenieurswereld. Sinds enkele jaren verwerkt hij wat hij heeft meegemaakt in spannende boeken. Zijn buitenlandse ervaringen gebruikt hij als levendig decor.

Meer lezen over angst: