Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Boek breinblessure

Auteur:

Brenda van der Laan

Uitgever:

Tobi Vroegh

Verschijningsdatum:

2020-02-29

Breinblessure

Laura leidt een ogenschijnlijk fijn leven met haar man en twee kleine kinderen. Voor haar omgeving lijkt er geen vuiltje aan de lucht maar vanbinnen rommelt het bij haar. Ze glijdt weg in een peilloos diepe depressie en raakt uiteindelijk de grip op de werkelijkheid kwijt; ze belandt, net als haar vader in het verleden, op de gesloten afdeling van een psychiatrisch ziekenhuis.

Laura’s hersenspinsels geven een begrijpelijk beeld van wat een depressie teweegbrengt

Niet alleen bij Laura zelf, maar ook bij haar gezin en de rest van haar omgeving. Het verhaal gaat over gevoelserosie en angst.

Boek Breinblessure

Over de aard van deze potentieel dodelijke ziekte. Over wanhoop en herstel, maar bovenal over de kracht van liefde.

Breinblessure is een pleidooi voor het openbreken van het taboe rondom psychiatrische aandoeningen

Een depressie is tenslotte niets meer en niets minder dan een blessure aan het brein. De lezer wordt meegenomen naar de binnenwereld van de kliniek voor mensen met een psychiatrische aandoening. Het boek is geschikt voor eenieder die direct of indirect met de kwetsbaarheid van de menselijke psyche in aanraking is gekomen. Breinblessure is de debuutroman van moeder en voormalig stewardess Brenda van der Laan (7 december 1978, Gouda). Het verhaal is gebaseerd op haar eigen ervaringen.

Breinblessure is een prettig leesbare en openhartige roman

Breinblessure Brenda van der Laan

Fragment Breinblessure

 Kiwi’s en kerven

We zitten samen op het donkere bankje tussen twee overhangende treurwilgen. Onder mijn handen voel ik het ingekerfde hout. Mijn vingertoppen volgen de diepe lijnen. Ze lopen onder me door. Het lijken letters, maar het lukt me niet om te vertalen wat ik voel.

Mijn vaders handen liggen roerloos op zijn bovenbenen. Zijn blik is gericht op het gebouw aan het begin van de tuin. Hij kijkt ernaar, maar ik vraag me af of hij het ook daadwerkelijk ziet. Ik staar naar mijn eigen handen en zie de schittering in de diamantjes van mijn nieuwe trouwring. Nog geen twee maanden geleden liepen we stevig gearmd tussen de bruiloftsgasten door. Hij had me lachend en vol trots aan Bas overgedragen, met de woorden “Zorg goed voor haar, jongen.”


Brenda van der Laan (7 december 1978, Gouda). Breinblessure is de debuutroman van deze moeder en voormalig stewardess . Het verhaal is gebaseerd op haar eigen ervaringen.

Over uitgeverij Tobi Vroegh

Tobi Vroegh geeft boeken uit om de stem te laten horen van de ervaringsdeskundige in de psychiatrie. Dat doen wij in de vorm van herstelverhalen, autobiografische romans, dichtbundels, kinderboeken en informatieve uitgaven. Tobi Vroegh is een non-profitorganisatie.

Voor meer informatie: www.tobivroegh.nl