Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Tessel durft in Dat zou jij nooit toelaten de waarheid niet onder ogen te zien: Ze heeft een partner die haar psychisch en fysiek mishandelt.

Auteur:

Tessel ten Zweege

Uitgever:

De Geus

Verschijningsdatum:

Februari 2022

Dat zou jij nooit toelaten – Tessel ten Zweege

In het boek Tessel durft in Dat zou jij nooit toelaten ontmoet eerstejaarsstudente Tessel de charmante, zelfverzekerde Luis een weekendje Londen. Als Luis niet lang daarna voor haar naar Amsterdam komt is ze verguld, maar al snel ontpopt hij zich tot een jaloerse, gewelddadige machtswellusteling.

Tessel probeert haar gewone studentenleventje voort te zetten en ontwikkelt zich tot uitgesproken feminist met een eigen tijdschrift. Maar al leert ze de wereld waarin ze leeft en de positie die ze als vrouw inneemt steeds beter te begrijpen, toch durft ze de waarheid niet onder ogen te zien: thuis heeft ze een partner zitten die haar psychisch en fysiek mishandelt.

Partnergeweld komt niet alleen voor bij gesettelde stellen

Juist jonge mensen, nog onervaren in de liefde, zijn er kwetsbaar voor. In dit boek doet Tessel ten Zweege niet alleen haar eigen verhaal, ze biedt ook de informatie die anderen nodig hebben om partnergeweld te voorkomen, herkennen en doorbreken.


Tessel ten Zweege is schrijfster en researcher voor het VPRO programma ‘De sekszusjes’. 

Meer lezen/luisteren over psychische mishandeling?

Gerelateerd

Meer over

huislijk geweld
Trauma

Lees ook