Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Deb Dana biedt in 'De polyvagaaltheorie in therapie' therapeuten polyvagaal-bewuste oefeningen aan die cliënten kunnen doen.

Auteur:

Deb Dana

Uitgever:

Uitgeverij Mens!

Verschijningsdatum:

juni 2021

De polyvagaaltheorie in therapie – Deb Dana

Deb Dana is de belangrijkste vertaler van de polyvagaaltheorie naar de therapeutische praktijk. In dit boek, haar derde over deze baanbrekende theorie, biedt ze therapeuten een rijke selectie aan polyvagaal-bewuste oefeningen aan, die cliënten in en buiten de therapiesessies kunnen doen.

Deze oefeningen helpen cliënten op eenvoudige wijze inzicht te krijgen in de manier waarop hun autonome zenuwstelsel hun dagelijks leven stuurt en vormgeeft.

Aan de hand van de principes van de polyvagaaltheorie gaan ze veilig verbinding maken met hun autonome responsen en leren ze op een nieuwe manier door hun dagelijkse ervaringen te navigeren

De oefeningen zijn ontworpen om gedurende een langere periode geleidelijk te introduceren tijdens de therapiesessies. Daarnaast zijn veel oefeningen uitermate geschikt voor cliënten om buiten de sessies te doen ter bevordering van het therapeutische veranderingsproces.

Dit boek is van essentieel belang voor iedere therapeut die zijn of haar kennis van de polyvagaaltheorie naar een hoger niveau wil tillen en op zoek is naar eenvoudige manieren om het polyvagale effect met cliënten te delen.


Logo_Deb_Dana

Deb Dana (LCSW, klinisch maatschappelijk werker) is er als therapeut en consultant in gespecialiseerd om mensen te helpen met het op veilige wijze onderzoeken en oplossen van de gevolgen van trauma. Ze ontwikkelde de trainingenreeks ‘Rhythm of Regulation’ en geeft internationaal les in het toepassen van deze op de polyvagaaltheorie gebaseerde therapeutische benadering. Ze is ook de auteur van ‘De polyvagaaltheorie in therapie: Basisboek’ en ‘De polyvagaaltheorie in therapie: Flipover’.

Meer lezen over de polyvagaaltheorie?