Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Koos Neuvel en Caroline de Pater zijn twee jaar te gast geweest in een psychiatrische kliniek. Ze schreven het boek 't is hier een gekkenhuis.

Auteur:

Koos Neuvel & Caroline de Pater

Uitgever:

Podium

’t is hier een gekkenhuis – Koos Neuvel, Caroline de Pater

De ommezwaai in de geestelijke gezondheidszorg. Ooit werden mensen met een psychiatrische stoornis massaal in inrichtingen opgenomen, ver weg van de bewoonde wereld. Tegenwoordig ligt de nadruk op zelfredzaamheid. Koos Neuvel en Caroline de Pater zijn twee jaar te gast geweest in een psychiatrische kliniek. Ze schreven het boek ’t is hier een gekkenhuis.

Maar hoe realistisch is dat eigenlijk?

Koos Neuvel en Caroline de Pater zijn twee jaar te gast geweest in een psychiatrische kliniek voor mensen die erop rekenden daar tot het eind van hun leven verzorgd te worden. Totdat bleek dat de kliniek moest sluiten. De meeste bewoners dienden naar een eigen woning te verhuizen, zonder dat naar hun mening werd gevraagd. Aan de hand van aangrijpende persoonlijke verhalen schetsen Neuvel en De Pater een indringend beeld van wat gerust een revolutie in de geestelijke gezondheidszorg genoemd mag worden.


Koos Neuvel en Caroline de Pater

Meer weten over opname?

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *