Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Het boek Niemandskinderen van Carolien Roodvoets is voor volwassenen die worstelen met de last die een onveilige jeugd met zich meebrengt.

Auteur:

Carolien Roodvoets

Uitgever:

Altamira

Verschijningsdatum:

februari 2018

Niemandskinderen – Carolien Roodvoets

Het boek Niemandskinderen van auteur Carolien Roodvoets prikt de fabel door dat ouders per definitie liefde voelen voor hun kinderen. ‘Niemandskinderen’ is een boek voor volwassenen die worstelen met de last die een onveilige jeugd met zich meebrengt, en voor therapeuten/hulpverleners die met deze groep te maken hebben.

Niemandskinderen

Niet (kunnen) houden van je kind is een onderwerp waar niet of nauwelijks over gesproken wordt – niet door de ouder(s), maar ook niet door het verwaarloosde kind zelf, dat de illusie van liefde nodig heeft om te kunnen overleven. Carolien Roodvoets laat in dit boek zien dat ouders kinderen vaak gebruiken voor hun eigen welzijn. Eenmaal volwassen geworden kunnen deze kinderen vaak niet hun draai in het leven vinden.

Onveilige jeugd

Een is een boek voor volwassenen die worstelen met de last die een onveilige jeugd met zich meebrengt, en voor therapeuten/hulpverleners die met deze groep te maken hebben.


Carolien Roodvoets is gezins- en relatietherapeut, seksuoloog en individueel psychotherapeut.