Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Auteur:

Sally M. Winston en Martin N. Seif

Uitgever:

Uitgeverij Nieuwezijds B.V.

Verschijningsdatum:

21 oktober 2022

Opdringerige gedachten overwinnen – S. Winston en M. Seif

Deze gids biedt technieken uit de cognitieve gedragstherapie. Ze helpen je af te rekenen met opdringerige gedachten en de bijkomende schaamte, eenzaamheid, schuld- en angstgevoelens.

Je leert hoe je verschillende soorten ongewenste gedachten kunt herkennen, waarom zulke gedachten steeds weer terugkomen en hoe je ze kunt stoppen.

Iedereen heeft ze weleens: beangstigende, obsessieve of verstorende gedachten die ongevraagd opkomen

Op zich geen probleem, maar als ongewenste, opdringerige gedachten vaak terugkeren en je leven gaan beheersen, kun je ze beter aanpakken. Gedachten zijn niets meer dan gedachten en hoeven op zich niets te betekenen. Wanneer je begrijpt hoe je met een verandering van attitudes en overtuigingen opdringerige gedachten overwint, kun je je gaan richten op wat je echt belangrijk vindt in het leven.

Een zelfhulpgids op basis van cognitieve gedragstherapie bij beangstigende, obsessieve of verstorende gedachten

Review:

“Deze helder geschreven gids is zowel een bron voor zelfhulp als een werkboek in aanvulling op psychotherapie.” – Lee Baer, auteur van Het duiveltje van de geest


Sally M. Winston is oprichter en mededirecteur van het Anxiety and Stress Disorders Institute of Maryland. Karlijn Meinders sprak voor BNR Nieuwsradio met Sally M. Winston en Martin N. Seif. Luister hier de uitzending van ‘Wetenschap Vandaag’ terug.

Martin N. Seif was medeoprichter van de Anxiety and Depression Association of America en heeft nu een privépraktijk in New York en Greenwich, Connecticut.

Meer lezen over moeilijke gedachten?