Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Erik Krikke - Operatie geslaagd

Auteur:

Erik Krikke

Uitgever:

Uitgeverij Boekscout

Verschijningsdatum:

Juni 2018

Operatie Geslaagd – Erik Krikke

Een ruime meerderheid van de bevolking krijgt ooit te maken met een of meerdere traumatische ervaringen. Een deel hiervan krijgt posttraumatische klachten. Een ingrijpend ervaringsverhaal van Erik Krikke.

Vaak zijn deze kortdurend, maar voor sommigen geldt echter dat zij een posttraumatische stressstoornis (PTSS) ontwikkelen. Voor zowel degene die eraan lijdt, als voor zijn of haar omgeving is het gevecht een tegen PTSS een keiharde, maar vaak onzichtbare strijd.

Hartverscheurend en hoopvol tegelijk

‘Operatie Geslaagd’ vertelt het verhaal van Erik, die tijdens zijn werk als operatieassistent chirurgie in Afghanistan getraumatiseerd raakte. Hij beschrijft de ervaringen die aanleiding gaven tot PTSS en de vernietigende impact die het heeft op een persoon en zijn omgeving. Erik vertelt openhartig hoe hij in een isolement terechtkwam en langzaam afbrak tot het punt kwam waarop zelfmoord de enige uitweg leek te zijn. Als medicus, veteraan, maar bovenal als mens vertelt hij over hoe hij de strijd is aangegaan met zichzelf en zijn herinneringen en hoe hij inmiddels weer middenin het leven staat.

Op meerdere plekken in het boek vindt u een unieke (QR en Spotify) code

Zodra u deze met uw telefoon scant, kunt u een liedje (of een deel ervan) luisteren dat past bij het moment in het verhaal.


Erik Krikke was in dienst van defensie en is nu auteur en theatermaker

Meer lezen over traumatherapie?