Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Auteur:

Rise Vanfleet

Uitgever:

Bloemendal Uitgevers

Verschijningsdatum:

Juni 2022

Speltherapie met behulp van dieren – Rise Vanfleet

Animal Assisted Play Therapy beschrijft hoe dieren in psychotherapie en speltherapie betrokken kunnen worden. Het boek beschrijft hoe we dieren kunnen opnemen in sessies en wat de aard is van de relatie tussen het dier, de therapeut en de cliënt.

Het besteedt uitgebreid aandacht aan de vaardigheden die de therapeut moet hebben om AAPT te kunnen uitvoeren. Het boek biedt begeleiding bij het selecteren en trainen van dieren.

Een van de meest unieke aspecten van het boek is hoe het zich richt op het welzijn van het dier

Essentieel voor zowel de ethische praktijk als voor het succes van elke AAPT-interventie. Het boek is boeiend en de stijl van de schrijvers is zeer lezersvriendelijk, waardoor het toegankelijk is voor zowel nieuwelingen in het veld als ervaren beoefenaars. Het staat vol met voorbeelden uit de praktijk die zowel illustratief als klinisch bruikbaar zijn. Onderzoek naar de betrokkenheid van dieren bij therapie komt ruim aan bod en al het materiaal is goed gerefereerd.

Al met al is het boek een uitstekende hulpbron en een prachtige aanvulling op de literatuur over deze snelgroeiende interventievorm.


Rise Vanfleet is psychologe, speltherapeut en hondengedrag consultant. 

Meer weten over dieren en planten in de GGZ?