Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Saskia Schreurs - Toeval bestaat niet

Auteur:

Sacha Schreurs

Uitgever:

Uitgeverij Boekscout

Verschijningsdatum:

18 juni 2020

Toeval bestaat niet, alles gebeurt met een reden – Sacha Schreurs

“Voor de derde keer werd ik moeder. Een maand na de bevalling gebeurde er iets ernstigs. Ik kreeg waanbeelden en dacht dat ik was vergiftigd. Die nacht werd ik opgenomen in het ziekenhuis. Daar zag ik mijn overleden opa die vroeg of ik mee naar huis ging, de hemel dus”.

“In dit boek staat mijn persoonlijk en waargebeurd verhaal over de psychose die ik kreeg na de bevalling, met hele moeilijke momenten en ook mooie momenten. Als je in een psychose zit krijg je een totaal ander beeld van de werkelijkheid dan dat die in het echt is.

Ik wil met mijn verhaal anderen informeren over hoe het is om een psychose mee te maken en hoe dat voor je naasten is”.

Sacha Schreurs woont met haar vriend en drie kinderen in een leuk Brabant’s dorp

Ze is erg creatief, schildert en wandelt graag door de natuur. Het schrijven van dit boek heeft in totaal acht jaar geduurd. Elke keer schreef ze weer een stukje verder na aanleiding van een herinnering. Het boek schrijven gaf een fijne verwerking van een heftige periode die op deze manier afgesloten werd. Maar toch wilde ze het verhaal ook delen met anderen. Spannend maar het gaf haar ook een goed gevoel om dit verhaal naar buiten te brengen, een post partum psychose overkomt je en er is niks om je voor te schamen.


Sacha Schreurs