Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

In Verlamd van angst wordt door Agnes van Minnen uitgelegd welke overlevingsreacties in werking treden tijdens en na seksueel misbruik.

Auteur:

Agnes Van Minnen

Uitgever:

Boom uitgevers

Verlamd van angst – Agnes Van Minnen

Waarom heb ik niet geschreeuwd? Waarom heb ik me niet verzet? Waarom heb ik niemand iets verteld? Waarom deed ik wat de dader vroeg? Waarom ging ik keer op keer terug? In Verlamd van angst wordt door Agnes van Minnen uitgelegd welke overlevingsreacties in werking treden tijdens en na seksueel misbruik.

Veel vrouwen – en mannen – die slachtoffer zijn van seksueel misbruik kampen met deze vragen en durven zich uit schaamte niet uit te spreken, zelfs niet tegenover vrienden of hulpverleners. In het taboedoorbrekende boek Verlamd van angst wordt precies uitgelegd welke instinctieve overlevingsreacties (zoals verlammen, vluchten, vechten of vermijden) in werking treden tijdens en na seksueel misbruik. Het begrijpen van deze overlevingsreacties, die wel degelijk een functie hebben, betekent vaak een grote opluchting voor slachtoffers en helpt bij de verwerking. Op deze manier kan de cirkel van misbruik worden doorbroken en neemt de kans op herhaling af.

Een toegankelijk boek met uitleg, tips, mythen die worden ontkracht en voorbeeldverhalen

Agnes van Minnen is klinisch psycholoog en expert op het gebied van PTSS/trauma en angst, en heeft honderden slachtoffers van seksueel misbruik behandeld. Ze is als hoogleraar verbonden aan de Radboud Universiteit.


Agnes Van Minnen