Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Een nachtmerrie: Jezus, Boeddha en Mohammed en psychose

blog - een nachtmerrie

Een nachtmerrie: Mijn ervaring als homoman gerelateerd aan Jezus, Boeddha en Mohammed. Daar gaat dit blog over.

Al ruim tien jaar heb ik ervaring met de psychiatrie. Mijn naam is Jasper, ik ben 35 jaar en heb sinds 2013 in allerlei verschijningsvormen psychotische ervaringen gehad.

Stemmen horen, enorme angsten, opdrachten krijgen en telkens weer terugvallen

Ik kom uit Nijmegen, waar ik studeerde en danste, op zoek naar een fijne levenspartner, toen opeens mijn leven een nachtmerrie werd en ik gedwongen opgenomen moest worden op een gesloten afdeling, met dwangmedicatie. Na drie weken mocht ik naar een open afdeling, daarna volgde een langdurig traject, van opname, naar zorgboerderij, naar nieuwe opname, behandeling met medicijnen, psycho-educatie en electro-convulsietherapie enzovoort. Na de zoveelste opname kwam ik in de Wet Langdurige Zorg terecht en kon ik eindelijk tot rust komen in een eigen studio, verzorgd met medicijnen door een goed behandelteam, waar ik begon tot me door te laten dringen wat er met mij gebeurd was.

De stemmen die ik hoorde waren heel sterk negatief van aard, keihard probeerden de stemmen mij zelfmoord te laten plegen, mij hierover na te laten denken en hierover te laten fantaseren. Of ze scholden mij uit, lieten de meest afgrijselijke scenario’s van lijden door mijn hoofd gaan of probeerden mij te beledigen en te kleineren. Is elke psychose zo ernstig, vroeg ik mij af, of wat is er met mij aan de hand? Ik ging door afgrijselijke angsten, onbenoembaar, irrationeel en niet uit te leggen aan de buitenwereld.

De stemmen die ik hoorde waren vooral die van Jezus, Boeddha, Mohammed en Hitler

Waar mijn psychose (naar mijn mening) om draaide is dat deze personages niet willen dat zij hun Karma in moeten lossen. Denk aan het misbruik in de Kerk. In mijn “psychose” leerde ik dat Hitler zes miljoen mensen heeft vermoord, maar door Jezus in het non-fysieke een hand boven het hoofd werd gehouden, omdat Jezus van iedereen de zonden afneemt. Zo kon misdaad en wangedrag eeuwenlang welig tieren, omdat de drie bekendste “zielen” (dwz. Jezus, Boeddha en Mohammed) vanuit het non-fysieke de wereld besturen en willen dat deze vervalt, waardoor zij voor eeuwig als “grootsten” aangemerkt zouden worden en er een machtstructuur zou ontstaan waardoor iedereen in het Hiernamaals onder hen zou komen te staan en hen zou moeten gehoorzamen. Wie hen tartte zou voor straf op Aarde moeten incarneren in een vreselijk leven, vol angst en tegenslag om gehoorzaamheid te leren.

Een nachtmerrie

Daar kom ik. Een vrije jonge homoman op zoek naar een lieve vriend om verliefd op te worden. Ik leerde dat als alle Joden, homo’s, Roma en Sinti vrij zouden worden en op Aarde fijne relaties aan zouden gaan, dat dan de bestaande machtstructuren en strijd, in stand gehouden door de religies, zouden veranderen in een fijne samenleving. Zonder straf en onderdrukking, met liefde en vrijheid. Niemand zou dan meer naar Jezus, Boeddha of Mohammed luisteren. Waardoor dezen gedwongen zouden worden om het Karma dat zij gecreëerd hebben (door alle zonden af te nemen of volgers te beschermen tegen onheil) te leven. Na zo veel lijden van angsten en stemmen doorstaan te hebben kon ik niet meer geloven in een liefdevolle non-fysieke wereld. In goede religies. In rechtvaardigheid.

Mijn ervaring is dus dat ik als vrije homoman actief werd tegengewerkt

door deze krachten, daardoor in de nachtmerrie en psychiatrie belandde en daar jarenlang moest vechten voor mijn leven. Pas door rust, contemplatie, medicijnen, therapieën en jarenlange psychiatrische begeleiding kon ik gaan beseffen wat er met mij aan de hand is: De aardse machtstructuren zijn onzuiver en de bekene drie willen de wereld laten vergaan door alle vrije mensen te pesten en de rest te baptiseren, net zo lang totdat zij zouden regeren tot in het oneindige over Hemel en Aarde. Ik doe daar een boekje over open. Dank voor het lezen.


Jasper beschrijft zijn ervaringen met psychoses en geeft zijn mening.

Een goede psychiater speelt niet voor God. Steun PsychoseNet en lees over niet-Goden.

Boek We zijn God niet - Jim van Os en Myrrhe van Spronsen.

 

Reacties

5 reacties op “Een nachtmerrie: Jezus, Boeddha en Mohammed en psychose”

 1. Kyon

  Beste Jasper,

  Wat ontzettend verdrietig dat je zo het vertrouwen in alles nu niet kan voelen

  Ik wens het je toe dat je de kracht zult hebben om te kiezen voor liefde boven angst.

  En dat je de wijsheid in je vindt, om te ontdekken wat liefde voor jou betekent. En dat je de liefde die je al in je hebt, tot je kracht maakt.

  Warme groeten van een meevoelende.

  1. Jasper

   Dankjewel, Kyon.

 2. FM

  Bedankt voor je indrukwekkende beschrijving Jasper.

  Ik hoop dat je weer kunt dansen.

 3. Maria

  Dankjewel Jasper voor het delen van je ervaringen in je psychoses en de betekenis die je er (zelf?) aan hebt leren geven. Ik vraag me af of je psychiaters/behandelaars je hiermee geholpen hebben. Je noemt hen een goed behandelteam.
  Mijn ervaring is dat psychiaters niet inhoudelijk ingaan laat staan helpen met dealen met de (mogelijke) betekenissen van psychose of hoe het komt dat die ontstaan. Ik stel een reactie van jou hierover op prijs mocht je dit lezen.
  Nogmaals dank voor delen.

 4. Fred

  In dromen worden soms gevoelens en ervaringen op een symbolische wijze uitgedrukt.
  Dat kan in een psychose ook. Kun je je gevoelens van bedreiging, de aanwezigheid van mensen die macht over je hadden ook plaatsen in je dagelijks leven en/of in je leven als kind?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *