Main content

We verzamelen vragenlijsten en checklists waarmee je zelf kunt bekijken hoe het met je gaat. De uitslag geeft je een indruk. Bijvoorbeeld: ben je misschien depressief? Of: hoeveel last heb je van stemmen?

Bespreek de uitkomst met mensen die je vertrouwt, neem ze bijvoorbeeld mee naar je hulpverlener als je die hebt of zoek hulp als je merkt dat je veel klachten hebt.

Bekijk de volgende vragenlijsten:


Biografie Jim van Os

Prof. dr. Jim van OsVoorzitter Divisie Hersenen, UMC Utrecht. Hij is tevens verbonden als Visiting Professor Psychiatric Epidemiology aan het Institute of Psychiatry te Londen. Hij is sinds 2011 lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en werd in 2016 benoemd tot Fellow van King’s College London

Jim van Os werkt op het raakvlak van ‘harde’ breinwetenschap, gezondheidszorgonderzoek, kunst en subjectieve ervaringen van mensen met ‘lived experience’ in de GGZ. In 2014 kwam zijn boek ‘De DSM-5 Voorbij‘ uit, in 2016 het boek ‘Goede GGZ!‘ (samen met Philippe Delespaul e.a.) en in 2021 het boek ‘We Zijn God Niet‘ (samen met Myrrhe van Spronsen).

Lees hier meer over Jim van Os. Of volg Jim op LinkedIn, Facebook, Twitter en YouTube!

Meer informatie over herstel:

  • Deel deze pagina: