Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Auteur

Pien

Pien is nu 24 jaar bij een GGZ instelling met psychosegevoeligheid. Zij heeft ervaring met het opgroeien met een ouder met  psychiatrische klachten, emotionele verwaarlozing en trauma door buitenlandse opnames.

Pien heeft net een zesde, pittige psychose ervaren.

Leven in het hier en nu én in het luchtledige – mindful bezig zijn

leven in het hier en nu

Feestdagen zijn voor veel mensen nog moeilijker, dan gewone dagen. Zo ook voor Pien. Ze is afhankelijk van vrijwilligerswerk. En deze activiteiten stoppen soms tijdens de vakantie. Daarover gaat haar blog.

Méér vrij zijn, zoals het einde van afgelopen jaar, betekende voor mij meer piekeren. Dezelfde thema’s keren terug. Het nutteloos voelen, onrust, gebrek aan regelmaat, mijn oude leven terug willen, zorgen om een zieke ouder.

In mindfulness wordt de nadruk gelegd op het hier en nu

Maar wat als het hier en nu helemaal niet is waar je wilt zijn? Liefst ben ik mindful bezig, dan voel ik mij wel het prettigst, maar het lukt mij zelden om in het hier en nu te zijn.

Steeds slinger ik tussen mijn verleden waarin alles zoveel beter voelde. Verdriet om wat voorbij is of verloren. Mijn heden waarin ik dikwijls niet tevreden ben nog angstig/onrustig ben, geconfonteerd wordt met mijn beperkingen, en de zorg voor mijn vader. De toekomst ziet er onzeker uit: kom ik wel verder, komt het ooit goed? Vermoeiend..

Ik merk dat ik onvoldoende veerkracht om met onzekerheden om te gaan

Ik voel me het prettigst bij regelmaat en een mate van voorspelbaarheid. De heden en de toekomst bestaat een en al uit onzekerheden. Ik ben zoekende hoe ik hiermee om kan gaan.

Soms voel ik mij leven in het luchtledige, doelloos, het bestaan om het bestaan, het als maar moeten onderdaan van vervelende emoties, confrontaties, angsten, piekeren, onbegrip, veel uren thuis. Het is geen leven dat ik een ander zou aanraden. Ik vind het naar dat ik deze kaart heb getrokken.

Kleine momenten zijn voor mij nu extra belangrijk

Samen met mijn vriend eten, knuffelen, samen voor de buis of een film kijken. De kat op schoot. Genieten van de radio en kaarslicht. Een blog schrijven…

Fotocredits: Jon Rawlinson

Reacties

2 reacties op “Leven in het hier en nu én in het luchtledige – mindful bezig zijn”

  1. Valerie

    Heel herkenbaar.
    Mooie en heldere tekst. Aangenaam om te lezen, bedankt!

  2. Jim

    Go go Pien, dank voor deze bemoedigende en mooie woorden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *