Veel gezochte termen

Psychosenet Nieuws

Expositie Innerlijke verbeelding – Art Brut, kunst in z’n meest directe en rauwe vorm

Nieuws - Expositie innerlijke verbeelding

Voor de vijfde keer is de Waterstaatskerk te Hengelo het décor van een expositie, nu van (inter)nationale Art Brut kunstenaars onder de titel ‘Innerlijke Verbeelding’. Het betreft kunstwerken van kunstenaars met een psychische aandoening of verstandelijke beperking.

Art Brut is kunst in z’n meest directe en rauwe vorm

Het is een vorm van beeldende kunst die zich moeilijk laat vangen onder een noemer of zich laat classificeren door middel van een etiket. immers het gaat hierbij om kunst die niet of nauwelijks verwantschap vertoont met bestaande kunststijlen. Gemaakt door kunstenaars die uiting geven aan wat er in hen leeft,  onder zich iets gelegen te laten liggen aan welke opvatting over kunst dan ook. Ze vragen niet om aandacht en erkenning, maar hun werk verdient dat wel. Vanuit die overtuiging biedt ook deze expositie een platform voor het pure werk van deze kunstenaars.

Zodat het werkelijk voor zich kan spreken met sleutelwoorden als verbeeldingskracht, originaliteit en oorspronkelijkheid

De Kunstcommissie van de Waterstaatskerk samen met curator Jan Noltes heeft prachtige en bijzondere kunstwerken samengebracht van 15 kunstenaars waaronder o.a.: Gijs Ambrosius, Willie Beckmans, Jean Branchiard, Elly Schuurman, Maurits Sterkenburg, Jannemiek Tukker en Kobus Visser.

De expositie is van 18 augustus t/m 25 september in Hengelo in de Waterstaatskerk. De openingstijden van de expositie zijn van woensdag, vrijdag en zaterdag van 13.30 – 16.00 uur.

Bekijk voor actuele informatie de website van de Waterstaatskerk.


De tentoonstelling ‘Innerlijke Verbeelding’ is een samenwerking tussen de Protestantse Gemeente Hengelo/ kunstcommissie WSK en Jan Noltes, voorzitter van de Stichting Art Brut Biënnale.

Meer lezen?