flag 001
flag 002
flag 001
flag 002
flag 001
flag 002
flag 001
flag 002
Het FUSYCO-onderzoek zoekt deelnemers! * PsychoseNet.nl

Veel gezochte termen

Psychosenet Nieuws

Het FUSYCO-onderzoek zoekt deelnemers!

Fusyco-onderzoek

Mensen die een psychose hebben of hebben gehad, kunnen last krijgen van problemen met, onder andere, de concentratie, aandacht, geheugen en plannen. Dit soort problemen worden ook wel problemen met het cognitief functioneren genoemd. Er wordt gedacht dat er op bepaalde plekken in de hersenen verbindingen tussen cellen worden verwijderd en dat dit ten grondslag ligt aan de problemen met cognitie.

Het FUSYCO-onderzoek wil erachter komen of dit zo is

Daarnaast wil het FUSYCO-onderzoek ook uitvinden of erfelijkheid een rol speelt. Dus, hebben gezonde broers en zussen van mensen met een psychose ook last van deze problemen met cognitie, alhoewel misschien in minder mate?

U kunt bijdragen aan dit onderzoek met slechts drie bezoeken:

  • Bezoek 1: Het geschiktheidsonderzoek; er wordt bepaald of u geschikt bent voor deelname. Daarnaast wordt er een vragenlijst afgenomen om uw huidige symptomen en symptomen uit het verleden in kaart te brengen. Duur: ± 2 uur
  • Bezoek 2: De PET-scan; er wordt een PET-hersenenscan gemaakt waarvoor u een uur in de PET-scanner ligt. Duur: ± 4 uur
  • Bezoek 3: MRI-scan en testen; eerst wordt er een MRI-scan gemaakt waarvoor u 45 minuten in de MRI-scanner ligt. Vervolgens wordt er samen geluncht en daarna worden een aantal testen afgenomen. Duur: ± 4 uur.

Waarom meedoen?

Als u besluit om mee te doen, dan draagt u bij aan het onderzoek over het ontstaan van cognitieproblemen bij mensen met een psychose.

Daarnaast bieden we u een vergoeding van €250,- (in vorm van VVV of Bol.com bonnen) voor uw deelname aan dit onderzoek en worden de reiskosten vergoed. Het is ook mogelijk om het 2e en 3e bezoek op opeenvolgende dagen te doen. In dit geval vergoeden wij voor u aanvullend een hotelovernachting in het NH-hotel in Groningen voor de nacht tussen het 2e en 3e bezoek!

FUSYCO – Folder voor patiënten:

Folder voor Patienten FUSYCO onderzoek

FUSYCO – Folder voor broers en zussen:

Folder voor broers en zussen FUSYCO-onderzoek

 


Wilt u meer weten over dit onderzoek of heeft u vragen? Dan kunt u vrijblijvend contact opnemen via tel: 050-3616323 of mail: FUSYCO@umcg.nl.

 

Gerelateerd

Meer over

Lees ook