Veel gezochte termen

Psychosenet Nieuws

Mad in the Netherlands.org

MadintheNetherlands.org

Mad in the Netherlands wil internationale wetenschap en ervaringskennis op het gebied van psychiatrie, sociale rechtvaardigheid en psychofarmaca toegankelijker maken. Dit doet zij door artikelen van het platform “MIA Global” te vertalen, samenvattingen ervan te publiceren en korte inleidingen met links naar de originele artikelen te plaatsen.

Daarnaast biedt zij themapagina’s over diverse onderwerpen, links naar inspirerende en interessante internationale websites en veel informatie over de afweging van  psychiatrische medicijnen. Mad in the Netherlands helpt u om uw blik op psychiatrie te verruimen door mondiale kennis vindbaar te maken.

De missie van Mad in America..

is om als katalysator te dienen voor het herzien van psychiatrische zorg in de Verenigde Staten en daarbuiten. Het is voor MIA duidelijk dat ons huidige op “hersenziekte” gebaseerde zorgmodel op vele manieren gebrekkig is. Zowel het wetenschappelijk onderzoek als de ervaringen van mensen bij wie een psychiatrische stoornis is vastgesteld, vragen om vergaande verandering binnen de geestelijke gezondheidszorg. Naast het bieden van een webzine (madinamerica.com), podcasts en het verzorgen van educatie, ondersteunen zij ook dochtersites in andere landen. Het bieden van ondersteuning aan een internationaal netwerk van gelieerde sites doet zij onder de naam MIA Global.

De reden dat Mad in America internationale ondersteuning biedt, is dat ze van mening is dat een mix van journalistiek, onderwijs en maatschappelijke discussie, de kiem vormt voor een broodnodige herziening van de wereldwijde geestelijke gezondheidszorg. Door hun kennisbronnen wereldwijd aan te bieden dragen zij bij aan een nieuw model dat gemeenschapszin benadrukt en herstel en welzijn op de lange termijn bevordert.


Robert Whitaker is de voorzitter van MIA. MIA is een online magazine, verzorgt educatie op het gebied van geestelijke gezondheid en produceert podcasts. Ze zijn actief in negen verschillende landen. 

Meer lezen over psychiatrie in internationale context?