flag 001
flag 002
flag 001
flag 002
flag 001
flag 002
flag 001
flag 002
TREVOS-onderzoek zoekt deelnemers * PsychoseNet

Veel gezochte termen

Psychosenet Nieuws

TREVOS-onderzoek zoekt deelnemers

Trevos logo

TREVOS is een onderzoek vanuit Amsterdam UMC, locatie AMC in samenwerking met de Vroege Psychose kliniek.

Mensen met een psychose krijgen vaak antipsychotica voorgeschreven voor de klachten

Helaas reageert ongeveer dertig procent van de mensen met psychose onvoldoende op standaard antipsychotica. Zij hebben dan onnodig bijwerkingen van ineffectieve antipsychotica. Wij willen onderzoeken of we kunnen voorspellen bij wie de standaard antipsychotica niet zal werken. Uiteindelijk hopen we te bereiken dat er in de toekomst voor deze groep sneller een passende behandeling aangeboden kan worden.

TREVOS_flyer

Wat houdt deelname in?

We zijn op zoek naar mensen tussen de 18 en de 35 jaar oud die voor het eerst psychotische klachten ervaren, die niet langer dan een jaar antipsychotica gebruiken.

Roken, alcohol en cannabis gebruik mag. Als je regelmatig andere drug gebruikt kun je helaas niet mee doen.

Voor het standaard onderzoek krijg je een MRI onderzoek van de hersenen en zal er een interview worden afgenomen

In dit interview worden algemene vragen worden gesteld, zoals leeftijd en medische geschiedenis en ook over hoe je je voelt.

Wij zullen je vragen om 6 maanden na het eerste bezoek terug te komen voor een evaluatiegesprek. Tijdens dit bezoek zal de onderzoeker wederom een aantal vragen stellen over hoe je je voelt en wordt er bepaalt hoe je op de antipsychotica heeft gereageerd. We willen dan ook graag de MRI scan herhalen.

Hiervoor ontvang je een vergoeding van 50 euro (25 euro per bezoek). Je kunt ook meedoen aan het complete onderzoek. Hierbij worden aanvullend vragenlijsten, cognitieve taken en bloed afgenomen. Je kunt per onderdeel aangeven of je hier aan mee wilt doen. In totaal ontvang je een vergoeding van 100 euro voor het complete onderzoek (50 euro per bezoek).

TREVOS-onderzoek

Indien je interesse hebt sturen we eerst een informatiebrief die je rustig kunt doorlezen

Als je besluit om mee te doen, wordt er een korte telefonisch screening afgenomen om na te gaan of je in aanmerking komt voor het onderzoek. Daarna wordt er in overleg een afspraak gemaakt voor de onderdelen waar je aan mee wilt doen. Alle onderdelen vinden plaats op het Amsterdam UMC, locatie AMC.


Marieke van der Pluijm is onderzoeker bij het Trevos project. Wil je meer informatie over de studie? Of wil je graag deelnemen? Bel of whatsapp 06-82212912 of stuur Marieke een mailtje via trevos@amsterdamumc.nl