Veel gezochte termen

Psychosenet Nieuws

Vacature promotieplek: Sekse- en genderverschillen bij psychose

Lentis Research

Binnen Lentis is er veel aandacht voor herstelbevordering bij mensen met een ernstige psychische aandoening (EPA). In dit project kijken we speciaal naar de rol van gender.

In wetenschappelijk onderzoek wordt er weinig onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen bij het interpreteren van bevindingen, terwijl psychose bij mannen vaker voorkomt en vrouwen vaak ondervertegenwoordigd zijn in studies. Hierdoor is er relatief weinig kennis over vrouwen en herstel na een psychose. Het doel van dit project is om meer inzicht te krijgen in de rol van gender bij het herstellen van een psychose, waarbij de focus op vrouwen, psychosociale uitkomstmaten en hun mentale gezondheid zal liggen.

Online solliciteren is mogelijk tot en met 5 juni 2022.

Bekijk de volledige vacature.


Lentis Research is het knooppunt voor klinisch onderzoek in de psychiatrie bij Lentis, een grote instelling voor Geestelijke gezondheid (GGz) met hoofdvestigingen in de provincie Groningen en Drenthe, maar ook landelijke vestigingen. Lentis biedt zorg aan jongeren, volwassenen en ouderen met een psychische aandoening.

Meer weten over onderzoek naar psychose?