Veel gezochte termen

Psychosenet auteur

Bram-Sieben

Bram-Sieben schrijft maandelijks een bijdrage voor Psychosenet. Hij is actief voor patiëntenvereniging Anoiksis. Ook is hij als  onderzoeksmedewerker betrokken bij HAMLETT en OPHELIA. Dat zijn twee grote Nederlandse onderzoeken naar het gebruik en afbouw van anti-psychotische medicijnen.

Meer blogs lezen van Bram-Sieben?

Meer lezen over antipsychotica?

Bram-Sieben


Reacties

2 reacties op “Brams kennismaking met de wetenschap – Nico van Beveren”

 1. Peter Oud

  Ik vraag mij af of bloedonderzoek nuttig is. Tja, ik ben wat sceptisch over
  of het lukt mensen in te delen op basis van het bloedprofiel m.b.t. psychotische verschijnselen. En of de uitkomst iets toevoegt. Of dat wat uitmaakt voor een behandeling is een vraag.
  Er zijn nog geen biomarkers gevonden voor geen enkele psychiatrische ziekte. Inmiddels worden er wel op grond van allerlei aannames, allerlei biologische behandelingen aangeboden. Niet zonder schade, niet zonder bijwerkingen. Je moet maar een proefdier willen zijn?
  Bij een sociaal psychiater zou je toch meer verwachten dat deze oog heeft voor de vraag: ‘Wat is er gebeurd? Wat zijn de omgevingsfactoren en hoe iemand met zijn emoties omgaat? Hoe dat verhoud tot anderen in de omgeving?

  1. Jos Raaphorst

   Ik ben van mening en weet uit eigen ervaring dat bij psychose Sociale- Psychische- en daaruit vormend Biochemisch- en Geestelijke factoren een hele belangrijke rol spelen.
   Stop als hulpverlener veel tijd in de geschiedenis van de client. En vergroot de draagkracht van de client door van zichzelf te leren houden en waarderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *