Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Prof. dr. Ralph Kupka is hoogleraar Bipolaire Stoornissen, verbonden aan het Amsterdam UMC, locatie VU Medisch Centrum, en psychiater bij GGZinGeest (Amsterdam) en Altrecht (Utrecht). Hij is Vice-President of Education van de International Society for Bipolar Disorders (ISBD) en daarnaast bestuurslid van de Alliantie Kwaliteit GGZ (Akwa).”

Ben ik misschien manisch depressief?

Vraag

Ik heb al een aantal jaar de diagnose depressie, nu heeft sinds kort iemand die ik ken de diagnose manisch depressief waardoor ik hier meer over ben gaan opzoeken. Ik herken veel in het stukje hypomanie, wat zijn de opvallendste kenmerken van hypomanie? En manisch depressiviteit?

Ik ben ergens in behandeling maar durf dit niet te bespreken, bang dat ze denken dat ik het mijzelf allemaal aanpraat. Maar ben momenteel gewoon bang dat ik het heb wat ik juist niet wil.

Antwoord

Een goede beschrijving van de bipolaire stoornis vind je hier.

Het is best een ingewikkelde diagnose, die door een psycholoog of een psychiater gesteld moet worden. Maar je bent in behandeling, dus ik zie niet in waarom je dat daar niet zou aankaarten. Ik neem toch aan dat je door je behandelaar serieus genomen wordt. Gewoon doen!

Vriendelijke groet, Ralph Kupka

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 23
Beantwoord door: Ralph Kupka op 12 juli 2019

Gerelateerd

Meer over

Bipolariteit, manie, hypomanie

Lees ook