Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Prof. dr. Ralph Kupka is hoogleraar Bipolaire Stoornissen, verbonden aan het Amsterdam UMC, locatie VU Medisch Centrum, en psychiater bij GGZinGeest (Amsterdam) en Altrecht (Utrecht). Hij is Vice-President of Education van de International Society for Bipolar Disorders (ISBD) en daarnaast bestuurslid van de Alliantie Kwaliteit GGZ (Akwa).”

Bromazepam niet leverbaar?

Vraag

Ik heb precies hetzelfde probleem als de mevrouw van de email die ik net lees en ik ben ook radeloos. Diazepam werkt niet , lijkt zelfs averechts te werken.

Zou bromazepam in het buitenland wel te krijgen zijn? Mijn man heeft het er voor over om het desnoods in Timboektoe te halen en ik ook. Volhouden kan ik het zo niet. Ik zeg altijd ik ben verslaafd aan dit medicijn maar zo gelukkig en vrij, wat geeft het zolang de 3e wereldoorlog niet uitbreekt en het er is…… en nu dit? Onbegrijpelijk in een land als Nederland verwacht ik dit niet.

Maar goed, mijn vraag is kunnen mensen zoals ik en deze mevrouw wellicht langs een andere weg aan “ons” medicijn komen?

Antwoord

Heel vervelend zeg. Dit is een vraag die je aan je apotheker moet voorleggen. Op het internet lees ik dat Bromazepam vanaf mei ’tijdelijk’ niet leverbaar is, dus het zou kunnen dat het (binnenkort?) weer beschikbaar komt.

Of het in het buitenland wel leverbaar is hangt er vanaf of het probleem bij de fabrikant(en) ligt of bij de invoer. Maar apothekers weten dit soort dingen veel beter dan artsen, dus vraag het daar.

Vriendelijke groet, Ralph Kupka

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 61 jaar
Beantwoord door: Ralph Kupka op 2 september 2019

Gerelateerd

Meer over

Medicatie
Verslavingsgevoeligheid

Lees ook