Main content

Vraag

Heeft chemotherapie invloed op de werking van Dipiperon en fluvoxamine?

Antwoord

Beste C.,

In het algemeen heeft chemotherapie een indirecte bijwerking, namelijk dat de bijwerkingen van bestaande medicatie slechter kunnen worden verdragen.

Dosisaanpassing kan nodig zijn.

Maar dit hangt erg af van welke chemotherapie, welke aandoening, lichamelijke toestand en psychische toestand.

Directe bijwerkingen op het niveau van het brein zijn minder relevant, maar kunnen soms wel een rol spelen afhankelijk van het middel.

Hope this helps, sterkte!

Groet,

Jim


Biografie Jim van Os

Prof. dr. Jim van OsVoorzitter Divisie Hersenen, UMC Utrecht. Hij is tevens verbonden als Visiting Professor Psychiatric Epidemiology aan het Institute of Psychiatry te Londen. Hij is sinds 2011 lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en werd in 2016 benoemd tot Fellow van King’s College London

Jim van Os werkt op het raakvlak van ‘harde’ breinwetenschap, gezondheidszorgonderzoek, kunst en subjectieve ervaringen van mensen met ‘lived experience’ in de GGZ. Hij staat sinds 2014 op de Thomson-Reuter Web of Science lijst van ‘most influential scientific minds of our time’. In 2014 kwam zijn boek De DSM-5 Voorbij uit, en in 2016 het boek Goede GGZ! (samen met Philippe Delespaul e.a.). Eind december 2021 verscheen zijn nieuwste boek 'We zijn God niet', dat hij samen schreef met Myrrhe van Spronsen.

Lees hier meer over Jim van Os. Of volg Jim op LinkedInFacebookTwitter en YouTube!

Meer informatie over medicatie:

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 50-65
Beantwoord door: Jim van Os op 14 mei 2022
  • Deel deze pagina: