flag 001
flag 001
flag 001
flag 001
Hoe zit het nu echt met antidepressiva - Christiaan Vinkers * PsychoseNet

Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Boek - Hoe zit het nu echt met antidepressiva

Auteur:

Christiaan Vinkers

Uitgever:

Prometheus

Verschijningsdatum:

september 2021

Hoe zit het nu echt met antidepressiva – Christiaan Vinkers

Ruim een miljoen Nederlanders slikt antidepressiva. Dat is een indruk wekkend aantal en de vraag rijst dan ook hoe het zover heeft kunnen komen. Staat onze psychische gezondheid inderdaad onder druk door de alsmaar toenemende stress?

In Hoe zit het nu echt met antidepressiva proberen psychiater Christiaan Vinkers en apotheker Roeland Vis het echte verhaal boven tafel te krijgen. Ze onderzoeken hoe een depressie in ons brein ontstaat, of er werkelijk sprake is van een depressie-epidemie, maar vertellen ook over de snelle opkomst van de antidepressiva.

Heeft de farmaceutische industrie ons depressies aangepraat of juist geholpen met steeds betere behandelingen?

En vormen lsd en paddo’s de basis voor een nieuwe generatie antidepressiva? In dit boek zoeken Vinkers en Vis tot de bodem uit hoe goed antidepressiva werken, wat de bijwerkingen zijn, maar ook hoe je er weer mee kunt stoppen. Geen twijfel dat je na het lezen van dit boek weet hoe het écht zit met antidepressiva.

Over Even slikken:

Mythen en taboes rond antidepressiva ontmaskerd. (…) Een noodzakelijk betoog.‘ – NRC HANDELSBLAD ****
Een nuchtere, helder geschreven analyse van alles wat met antidepressiva te maken heeft.‘ Het Parool ****
Fraai belichten ze hoe er sinds antieke tijden gedacht is over de symptomen en behandeling van depressie.‘ Medisch Contact


Christiaan Vinkers (1980) is psychiater en onderzoeker bij het Amsterdam UMC en doet onderzoek naar antidepressiva, stress en veerkracht. Hij is lid van De Jonge Akademie van de KNAW.

Roeland Vis (1981) is ziekenhuisapotheker in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en Utrecht. Eerder schreven zij samen Even slikken (2017), dat de basis vormde voor deze ingrijpende herziening.

Gerelateerd

Meer over

Medicatie

Lees ook