Main content

Vraag

Ik had een relatie met iemand en dat is nu over omdat ik me allemaal dingen in me hoofd haalde wat niet waar was. Wat ken ik hier aan doen om dit te voorkomen?

Antwoord

Hoi O,

Wauw, dat is eenduidige vraag, waar een hoop achter schuil gaat. Als je iets in je hoofd haalt dan is de oplossing de omgekeerde beweging. Haal het er weer uit: maak zichtbaar wat je denkt, voelt, ervaart en doe dat weloverwogen. Maak het eerst voor jezelf helder en zorg dan dat je je verhaal goed afstemt op de ander, zodat het voor de ander te ontvangen is.

Er is niet één waarheid, we dragen allemaal onze eigen realiteit omdat we allemaal op onze eigen wijze het leven ervaren. Door er met elkaar over in gesprek te gaan, kan je dingen naast elkaar leggen, zaken checken, verwachtingen uitspreken, nieuwsgierig naar elkaar zijn.

Dus heb je iets in je hoofd gehaald? Kan gebeuren. Vraag aan de ander of het waar is, voordat je er zelf al te grote conclusies aan verbindt.

Je zou eens kunnen zoeken op pagina's over communicatie en het geven van feedback. Hoe geef je iemand iets terug wat je zelf hebt ervaren. Kan helpend zijn!

Succes, Jeroen

Deze vraag is gesteld door een man in de leeftijdscategorie 32
Beantwoord door: op 18 december 2018
  • Deel deze pagina: