Main content

Vraag

Ik voel mij erg aangetrokken tot mooie vrouwenvoeten. Ik leef al tientallen jaren met deze gedachten. Is er nog rust terug te krijgen?

Antwoord

Velen van ons hebben bijzondere gedachten of fantasieën. Daar is op zich niets mis mee. Jij hebt de moed om dit in te sturen. Zolang de gedachten of fantasieën je leven niet belemmeren zou ik me er geen zorgen over maken.

Als ik het goed lees, zou jij er meer rust mee willen? Daar ken ik geen standaard-oplossingen voor. Ik zou je dan willen vragen wanneer je ervaren hebt dat je meer rust ervoer. En dan uitzoeken wat je daar van zou kunnen leren. Je zou ook kunnen experimenteren met manier om hiermee om te gaan, variërend van jezelf afleiden, tot er juist een tijd heel sterk mee bezig zijn. Misschien heb je wel een heel andere manier die jij alleen kunt bedenken? Maar misschien staat dit wel voor een dieper thema in leven dat om aandacht vraagt?

Je ziet, ik ben wat aan het gissen.
Misschien heb je er wat aan?

groeten, Tom


Logo biografie Tom van Wel

Tom van Wel is sinds 2020 als psycholoog verbonden aan BuurtzorgT. Hij werkte ruim 30 jaar bij Altrecht, met name bij Vroege psychose ABC. Hij is betrokken bij Peer-supported Open Dialogue Nederland (POD NL). Voorts werkt hij als docent/trainer via BureauVanWel.

Deze vraag is gesteld door een man in de leeftijdscategorie 50
Beantwoord door: Tom van Wel op 30 januari 2020
  • Deel deze pagina: