Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Jim van Os is een herstelgerichte psychiater, hoogleraar psychiatrische epidemiologie en Voorzitter Divisie Hersenen, UMC Utrecht. Hij werkt op het raakvlak van ‘harde’ breinwetenschap, gezondheidszorgonderzoek, kunst en subjectieve ervaringen van mensen met ‘lived experience’ in de GGZ. Jim is ook familielid van mensen met psychosegevoeligheid.

Gaan de beelden die ik zie nog weg?

Vraag

Gaan de beelden die ik nog zie wel weg? Het is nu al 1 jaar geleden dat ik uit mijn psychose ben. Ook ben ik depressief en heb nergens zin meer in.

Antwoord

Beste N,

Dank voor je vraag! Uit je vraag maak ik op dat er mogelijk sprake is van beelden zien onder invloed van sombere stemming. Het beste wat gedaan zou kunnen worden nu is kijken of de stemming verbeterd kan worden. Het je gesprekken met iemand? Is er therapie?

Verder is het ook belangrijk om te kijken waar die beelden over gaan, wat ze met je willen, hoe je er mee om zou kunnen gaan, wat voor soort relatie je met ze zou kunnen hebben zonder er al te veel last van te hebben. Ben je hierover met iemand in gesprek? Valt er over te praten met iemand?

Let me know!

Jim

Beantwoord door: Jim van Os op 15 juli 2017

Gerelateerd

Meer over

Psychosegevoeligheid

Lees ook