Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Prof. dr. Ralph Kupka is hoogleraar Bipolaire Stoornissen, verbonden aan het Amsterdam UMC, locatie VU Medisch Centrum, en psychiater bij GGZinGeest (Amsterdam) en Altrecht (Utrecht). Hij is Vice-President of Education van de International Society for Bipolar Disorders (ISBD) en daarnaast bestuurslid van de Alliantie Kwaliteit GGZ (Akwa).”

Heeft u een behandeladvies voor mij?

Vraag

Ik voel me bijna dertig jaar manisch depressief zal weinig schelen in combinatie met psychose, afwisselende stemming.

Ik vind in België dat er weinig wordt gedaan voor gehandicaptenbeleid. Ik ben aangeboren psychomotorisch zwakbegaafd. Maandelijks heb ik een uitkering tussen de 1350 en 1500 euro afhankelijk van de kosten. Dit is wel mijn brutoloon, ik weet niet zeker hoeveel ik ervan overschiet. Er zijn mensen die zeggen dat het 500 euro is, maar hier ben ik niet zeker van. Ik vind het spijtig door mijn handicap dat ik geen luxe en rijkdom heb en kan mijn inkomen onvoldoende verhogen wil ik 1 miljoen per maand netto. Dit komt omdat mijn ouders jarenlang hoge eisen hebben gesteld. Ze hebben niet geluisterd naar hulpverleners. Derden contacten en hebben telkens geprotesteerd en ik stond machteloos.

Ik wilde een huis, een auto en luxe en had onvoldoende inkomen en kon het niet verwerven en mijn ouders werkten tegen en bijgevolg veranderde er niets.

De behandeling dagopname is 30/01/2002 gestopt en is begonnen op 20/11/1990. Wat veel te lang is en de wet liet nog langer behandeling mogelijk. Maar de wet is ondertussen aangepast.

Wat is uw advies?

 

Antwoord

Beste M,

Dat is een ingewikkelde problematiek. Een website als Psychosenet is meer voor algemene vragen en leent zich niet echt om een behandeladvies te geven, dat doen we eigenlijk alleen als we iemand zelf hebben gesproken.

Als je er niet uitkomt na veel behandelingen is het goed om eens opnieuw met je huisarts te overleggen. Misschien kan die je verwijzen naar een psychiater voor een advies (second opinion).

Vriendelijke groet, Ralph Kupka

Beantwoord door: Ralph Kupka op 23 juli 2018

Gerelateerd

Meer over

Hulp & Herstel

Lees ook