Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Expert Avatar

Dit antwoord is gegeven door een PsychoseNet Expert. Deze expert is niet meer actief in het online Spreekuur van PsychoseNet. Het gegeven antwoord is nog steeds het lezen waard.

Hoe herstel je van een psychose?

Vraag

Hallo Audrey,

Ik heb regelmatig een korte psychose en heb daarna altijd veel tijd nodig om te herstellen. Hoe doe jij dat?

Antwoord

Beste H,

Ik ben inmiddels vier maal in mijn leven manisch, psychotisch en daarna erg depressief geweest. Ook buiten mijn manische en psychotische pieken door ben ik vaak depressief geweest. De manie en de psychose genezen altijd wel (alhoewel de laatste bijna drie maanden heeft geduurd). Maar de depressies die zijn altijd het zwaarst.

Er is geen pasklare oplossing om hieruit te komen. Wat mij helpt is afleiding zoeken in iets wat ik zelf leuk vind. De laatste keer heb ik me goed kunnen helpen met het volgen van een reallife soap, een verslavend spelletje op mijn smartphone en de aanschaf van een pup. Wat ook helpt is om niets te forceren. Niet te snel weer de oude willen zijn en accepteren dat je tijdelijk niet in je normale doen bent. En dan uiteraard wat voor iedereen goed is, is een goed dag- nachtritme, gezonde voeding en voldoende beweging!

Daarnaast is het vooral je eigen pakketje vinden dat jij specifiek nodig hebt om te herstellen.

Heel veel succes en een voorspoedig herstel!

Beantwoord door: -1 op 15 juli 2017

Gerelateerd

Meer over

Hulp & Herstel

Lees ook