Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Larinda Bok-van der Voet is Specialist Hoogbegaafdheid. Zij begeleidt volwassenen met hoogbegaafdheidskenmerken bij problemen die zij door hoogbegaafdheid ervaren. Larinda is ervaringsdeskundige en heeft 40 jaar verpleegkundige en managementervaring in o.a. de GGZ en geriatrie. Ze schreef het boek: ‘Had ik dit maar eerder geweten over ACT & hoogbegaafdheid’.

Waar vind ik goede hulp voor mijn hoogbegaafde zoon?

Vraag

Hallo,

Mijn zoon is hoogbegaafd en hooggevoelig. Het is een zware last. Ik probeer hem zo goed mogelijk te helpen, maar ik zou graag weten wat er aan hulp te krijgen is voor hem. Alle goede hulp lijkt ver weg.

Ik heb zelf veel gelezen en probeer op verschillende manieren aan informatie te komen. Medicatie gebruikt hij niet vanwege negatieve bijwerkingen.

Wat is uw advies?

Dank u wel.

Antwoord

Beste S.,

Mooi dat je zelf je zoon zo goed mogelijk probeert te helpen, en inderdaad, soms is gespecialiseerde hulp nodig. Ik adviseer je eens een kennismakingsgesprek aan te vragen en verwijs je graag naar goed opgeleide en gecertificeerde hulpverleners.

In het Kwaliteitsregister Hoogbegaafdheid vind je gecertificeerde en in hoogbegaafdheid gespecialiseerde hulpverleners.

Ik weet niet hoe oud je zoon is, maar in het ECHA-netwerk vind je ook gecertificeerde specialisten hoogbegaafdheid. Veelal voor kinderen en tieners, maar ook enkele voor volwassenen.

Ik ben trouwens blij te lezen dat er geen medicatie wordt gebruikt.

Ik hoop dat je zo verder kan.

Hartelijke groet,

Larinda Bok

Beantwoord door: Larinda Bok op 15 juni 2024

Gerelateerd

Meer over

Hoogbegaafdheid
hulpverlening
Neurodiversiteit

Lees ook