Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Ypsilon komt op voor familieleden en naasten van mensen met psychosegevoeligheid. Het adviesdienstteam van Ypsilon ondersteunt familieleden en naasten, luistert naar hun verhaal, verwijst naar hulp en denkt mee over ieders persoonlijke situatie.  

Waar vind ik lotgenoten van volwassen KOPP-kinderen?

Vraag

Ik ben een volwassen kind (44 jaar) van een ouder met psychische problemen. Mijn moeder heeft mijn hele leven lang al periodes met depressies, angst stoornissen en paniek aanvallen. Op iedere site die ik maar bezoek kan ik wel bepaalde groepen vinden voor KOPP, maar dit allemaal in de leeftijd tot 25 jaar.

Ik ben op zoek naar een groep of lotgenoten die ook een ouder hebben met psychische problemen, maar die als kind van al ouder zijn in leeftijd. Kunnen jullie me op weg helpen met tips of advies?

Antwoord

Het klopt dat er vanuit de professionele hulpverlening niet veel aanbod is voor volwassen kinderen-van (KOPP). Op onze website hebben we alle informatie verzameld die er is: https://www.ypsilon.org/kind-van.

Ypsilon organiseert enkele keren per jaar een gespreksbijeenkomst speciaal voor deze groep. Helaas is er net één geweest op 1 juni. Hou onze agenda in de gaten voor de volgende datum. Of meld je bij ons aan, dan ontvang je automatisch een uitnodiging.

Daarnaast hebben we een digitale gespreksgroep (per e-mail) voor mensen die een ouder hebben met psychosegevoeligheid.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

Met vriendelijke groet, Ypsilon

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 44
Beantwoord door: Ypsilon op 17 juni 2019

Gerelateerd

Meer over

Gezin, studie en werk
lotgenotencontact
Overig

Lees ook