Main content

Vraag

Ik heb 5 jaar Seroquel geslikt, en daar nu vanaf. Dit ging met hevige onttrekkingsverschijnselen. Mijn parkisonisme werd spasmen over mijn hele lichaam. Uiteindelijk heeft mijn acupuncturist dit kunnen stoppen. Ik had altijd al bijzondere waarnemingen.

Mijn vraag : Kan een burn-out hoor hallucinaties geven? Zoals vannacht, of iemand in wilde breken. maar er was niemand. Of een deurbel in je hoofd horen?

 

Antwoord

De term burn-out is een beetje vaag - het is niet een duidelijk omschreven aandoeningen het is voor iedereen anders (geldt trouwens voor de meeste diagnosen). Het heeft te maken met stress, uitputting, en negatieve emoties.

Als je vraag is: kunnen bij negatieve emoties ook dingen optreden als inbraakgeluiden en een deurbel in je hoofd horen dan is het antwoord: ja, dit kan gebeuren.

Onder omstandigheden van stress en negatieve emoties kunnen we van alles gaan horen. Tot op zekere hoogte is dit een normale menselijke ervaringen - maar je kunt er natuurlijk wel last van hebben en er hulp voor vragen....

Hope this helps...

Groet Jim

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 65
Beantwoord door: Jim van Os op 26 september 2019
Expert Avatar

Jim van Os is een herstelgerichte psychiater, hoogleraar psychiatrische epidemiologie en Voorzitter Divisie Hersenen, UMC Utrecht. Hij werkt op het raakvlak van ‘harde’ breinwetenschap, gezondheidszorgonderzoek, kunst en subjectieve ervaringen van mensen met ‘lived experience’ in de GGZ. Jim is ook familielid van mensen met psychosegevoeligheid.

Volg Jim van Os op LinkedInFacebookTwitter en YouTube of Wiki.

Via deze link vind je een overzicht van Jim zijn antwoorden in de kennisbank van PsychoseNet.

Jim van Os is auteur van de volgende boeken:

Wist je dat PsychoseNet regelmatig nieuwe podcasts, mini-college's en blogs plaatst?

  • Deel deze pagina: