Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Prof. dr. Ralph Kupka is hoogleraar Bipolaire Stoornissen, verbonden aan het Amsterdam UMC, locatie VU Medisch Centrum, en psychiater bij GGZinGeest (Amsterdam) en Altrecht (Utrecht). Hij is Vice-President of Education van de International Society for Bipolar Disorders (ISBD) en daarnaast bestuurslid van de Alliantie Kwaliteit GGZ (Akwa).”

Kunnen jullie mij helpen bij mijn hallucinaties?

Vraag

De laaste tijd heb ik heel erg last van hallucinaties. Ze zijn heel echt en erg beangstigend, en maken me moe. Ik weet niet goed waarom ik hier ineens zoveel last van heb. Ik hallucineer over hoe mensen mijn huis inkomen en me aan willen vallen. Of laatst werd ik wakker en had ik het idee heb dat mijn hele huis vol water is (ik kan door lichamelijke problemen niet zwemmen). Het meest vervelende vind ik dat ik door die hallucinaties al paar keer in paniek 112 of mijn ouders heb gebeld. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

Antwoord

Als je last hebt van hinderlijke psychische klachten die niet binnen korte tijd weer over gaan, kan je het beste naar je huisarts gaan voor advies. Via Psychosenet is dat niet mogelijk, dat vergt echt persoonlijk contact.

Vriendelijke groet,

Ralph Kupka

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 23
Beantwoord door: Ralph Kupka op 9 maart 2020

Gerelateerd

Meer over

Overig

Lees ook