Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Prof. dr. Ralph Kupka is hoogleraar Bipolaire Stoornissen, verbonden aan het Amsterdam UMC, locatie VU Medisch Centrum, en psychiater bij GGZinGeest (Amsterdam) en Altrecht (Utrecht). Hij is Vice-President of Education van de International Society for Bipolar Disorders (ISBD) en daarnaast bestuurslid van de Alliantie Kwaliteit GGZ (Akwa).”

Heb ik naast mijn lastige life events een stoornis?

Vraag

Ik heb een extreem slecht huwelijk achter de rug, mijn ouders hebben beiden hiv. Ik weet het allemaal even niet meer. Probeer mezelf er altijd doorheen te slaan, maar moet intussen ook fulltime werken, voor mijn 2 kinderen zorgen en wil altijd met mijn ouders mee naar het ziekenhuis om hen bij te staan. Ik ben bang dat ik na hun overlijden helemaal alleen overblijf.. geen partner om het mee te delen. Dat knaagt enorm aan mij.

Mijn zus zegt dat ik te maken heb met een bipolaire stoornis. Moet ik hulp zoeken?

Antwoord

Beste,

Kennelijk heb je een moeilijke tijd achter de rug, en zijn er nog allerlei stressfactoren in je leven.

Dat kan reden zijn om een aantal gesprekken met de POH-GGZ of een eerstelijnspsycholoog aan te vragen zodat je je gedachten en gevoelens wat kunt ordenen.

Een bipolaire stoornis is een heel specifieke diagnose, en ik lees in je korte verhaal eigenlijk niets wat daarop wijst.

Vriendelijke groet, Ralph Kupka

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 33
Beantwoord door: Ralph Kupka op 18 februari 2019

Gerelateerd

Meer over

Bipolariteit, manie, hypomanie

Lees ook