Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Jim van Os is een herstelgerichte psychiater, hoogleraar psychiatrische epidemiologie en Voorzitter Divisie Hersenen, UMC Utrecht. Hij werkt op het raakvlak van ‘harde’ breinwetenschap, gezondheidszorgonderzoek, kunst en subjectieve ervaringen van mensen met ‘lived experience’ in de GGZ. Jim is ook familielid van mensen met psychosegevoeligheid.

Wat is de ervaring van medicinale wiet bij afbouw?

Vraag

Het lukt mij niet om zopiclon af te bouwen. Nu wil ik medicinale wiet gebruiken als hulpmiddel bij de afbouw.

Hebben jullie hier ervaring mee?

Antwoord

Hey A.,

Dank voor je vraag.

Ik kan je algemene informatie geven over het gebruik van medicinale cannabis (medicinale wiet) als hulpmiddel bij het afbouwen van slaapmedicatie zoals zopiclon.

Medicinale cannabis wordt in sommige gevallen gebruikt om symptomen van verschillende aandoeningen te behandelen, waaronder chronische pijn, spasmen bij multiple sclerose, en bepaalde vormen van epilepsie. Het kan ook voorgeschreven worden voor de behandeling van slapeloosheid, hoewel het wetenschappelijk bewijs voor de effectiviteit en veiligheid bij slaapstoornissen nog steeds in ontwikkeling is.

Sommige gebruikers melden verbeterde slaapkwaliteit door medicinale cannabis, maar de effecten kunnen variëren afhankelijk van de persoon, de dosering, en de specifieke samenstelling van de cannabis.

Als hulpmiddel bij afbouwen wordt het niet gebruikt – althans er zijn geen geschreven bronnen over…

Hope this helps A.,

Jim

Beantwoord door: Jim van Os op 18 januari 2024

Gerelateerd

Meer over

Afbouwen
benzodiazepinen
cannabis
Medicatie

Lees ook