Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Ypsilon komt op voor familieleden en naasten van mensen met psychosegevoeligheid. Het adviesdienstteam van Ypsilon ondersteunt familieleden en naasten, luistert naar hun verhaal, verwijst naar hulp en denkt mee over ieders persoonlijke situatie.  

Mijn vrouw ziet dingen die er niet zijn. Moet ik dit bespreken met onze huisarts?

Vraag

Mijn vrouw ziet af en toe dingen die er niet zijn. Ooit zag ze spinnen lopen. Ik dacht dat dit vooral gerelateerd was aan vermoeidheid. Afgelopen week, onderweg in de auto, schrok ze echter opeens van een gedaante die ze op ons af zag komen. Ik schrok daar wel van. Vraag: moet ik / moeten we dit bespreken met onze huisarts?

Antwoord

Niet alle hallucinaties hoeven te wijzen op een psychische aandoening, maar als je vrouw hier last van heeft is het zeker een goed idee om dit met jullie huisarts te bespreken. Hij/zij kan haar verwijzen naar passende hulp.

Vriendelijke groet,
Heleen, Ypsilon


Logo biografie Ypsilon

Mind Ypsilon komt op voor familieleden en naasten van mensen met psychosegevoeligheid. Het adviesdienstteam van Ypsilon ondersteunt familieleden en naasten, luistert naar hun verhaal, verwijst naar hulp en denkt mee over ieders persoonlijke situatie.

Tip: Kijk ook op https://www.ypsilon.org/advies.

Deze vraag is gesteld door een man in de leeftijdscategorie 35-50
Beantwoord door: Ypsilon op 25 maart 2020

Gerelateerd

Meer over

Overig

Lees ook