Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Expert Avatar

Tim Knoote is afgestudeerd gezondheidszorg technoloog. Bij Howie the Harp is hij opgeleid tot ervaringsdeskundige. Internationaal werkt hij als compagnon met Sean Blackwell. Als ervaringsdeskundige biedt hij perspectief omtrent het fenomeen ‘psychose’. Hoe filter je de zin uit de waanzin?

Waar haal je de motivatie vandaan om te sporten tijdens herstel?

Vraag

Wat is het effect van fitness als je een hele lange tijd niks hebt gedaan en vooral vermoeid bent?

En waar haal je de motivatie vandaan wanneer je nog herstellende bent?

Antwoord

Ha H.,

Bedankt voor je vraag. Wat ik bij mezelf weet is dat m'n spiermassa zich redelijk snel weer herpakt als ik sporten weer oppak.

Ik zou beginnen bij het loslaten van je oude sportdoelen, en beginnen met kleine succesjes. Oefeningen in huis, bijvoorbeeld HIIT-workout, afhankelijk van je fysiek. Of gewoon wandelen, en elke keer als de zon schijnt jezelf forceren toch even naar buiten te gaan. Zeker in deze donkere tijden, dan moet je het er echt van nemen.

Ik doe zelf ook een soort van spinning, binnenshuis op een wielrenfiets (met rollerbank van Tacx). Dat maakt het ook laagdrempelig, even snel erop springen, fietsen en zweten.

Waar heb je zelf ervaring mee met sport, ben je meer een groepssporter of juist alleen? Probeer jezelf dat af te vragen, en ook hoe je je na het sporten voelt. Dat gevoel kan je als drijfveer gebruiken ook.

Succes!

Warme groet,

Tim Knoote

Deze vraag is gesteld door een man in de leeftijdscategorie 20-35
Beantwoord door: Tim Knoote op 15 december 2022

Gerelateerd

Meer over

Hulp & Herstel

Lees ook