Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Tim Knoote is afgestudeerd gezondheidszorg technoloog. Bij Howie the Harp is hij opgeleid tot ervaringsdeskundige. Internationaal werkt hij als compagnon met Sean Blackwell. Als ervaringsdeskundige biedt hij perspectief omtrent het fenomeen ‘psychose’. Hoe filter je de zin uit de waanzin?

Ben jij zelf weleens op eigen houtje gestopt met je medicijnen?

Vraag

Hallo Tim,

Ik ben het medicijngebruik zo ontzettend zat. Ik krijg lorazepam en Cisordinol. Ik ben van plan om dit vanavond niet in te nemen.

Ik voel mij niet mijzelf met de medicijnen en voel mij er niet fijn bij. Wanneer ik de nacht doorkom, neem ik overdag ook niets en zo verder.

Ik denk dat jij mij dit niet aanraadt. Heb jij dit zelf weleens gedaan?

Antwoord

Beste N.,

Bedankt voor het delen en je vraag. Begrijpelijk dat je deze worsteling doormaakt, als je je niet jezelf voelt door de medicijnen. En dat je er klaar mee bent. Hoe is de nacht gegaan? Waarschijnlijk gaat het prima de eerste paar nachten/dagen, maar als je abrupt stopt dan kan de terugslag nogal heftig zijn!

Ik zal je dus aanraden om dit te delen met je psychiater, en te kijken of je naar een lagere dosis kan. Of eventueel kan switchen. Open kaart spelen is wellicht het beste. Ook naar je omgeving, of mensen die je vertrouwt! En hou jezelf goed in de gaten, want je gaat waarschijnlijk meer voelen, meer energie krijgen, en dus meer noodzaak om expressie te geven.

Hoelang slik je het al? En wat betekent het eigenlijk voor je om ‘jezelf te voelen’?

Ik heb het zelf weleens gedaan, maar dat was ook mijn koppigheid. Het gevoel regie te hebben door het niet te doen. Naarmate ik m’n opgekropte trauma’s en blokkades eruit heb gegooid met behulp van breathwork, wat vaak de grondslag is voor het ontstaan van dergelijke crisissen, ben ik op een veilige manier met m’n medicatie gestopt, maar nooit door ineens te stoppen. Tegenwoordig kun je veilig afbouwen met behulp van taperingstrips.

Als je nog wat wilt delen of vragen, dan hoor ik je graag!

Warme groet,

Tim Knoote
Ervaringsdeskundige

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 35-50
Beantwoord door: Tim Knoote op 3 mei 2021

Gerelateerd

Meer over

Medicatie
Psychosegevoeligheid

Lees ook