Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Ypsilon komt op voor familieleden en naasten van mensen met psychosegevoeligheid. Het adviesdienstteam van Ypsilon ondersteunt familieleden en naasten, luistert naar hun verhaal, verwijst naar hulp en denkt mee over ieders persoonlijke situatie.  

Ik zoek hulp als ouder van psychisch kwetsbare kinderen, heeft u advies?

Vraag

Ik ervaar problemen in de omgang met mijn twee kinderen. Mijn zoon heeft de diagnose schizofrenie en mijn dochter de bipolaire stoornis.

Graag zou ik in contact komen met een (cognitief) therapeut in Amsterdam die mij kan adviseren hoe hiermee om te gaan.

Kunt u mij adviseren?

Antwoord

Beste V.,

Bedankt voor je vraag. Leven met een of meerdere psychisch zieke naasten kan voor jou als ouder erg belastend zijn. De vraag om ondersteuning en advies horen we maar al te vaak. Dat is dan ook een van de redenen dat Ypsilon in het leven is geroepen.

Onze vereniging heeft zowel een landelijke afdeling als regionale afdelingen, waar regio Amsterdam er een van is. Onze vrijwilligers binnen afdeling Amsterdam beschikken over veel kennis betreffende professionele hulpverleners in de regio, en kunnen jou wellicht op weg helpen met het vinden van een passende zorgaanbieder. Daarnaast organiseren ze maandelijks meerdere gespreksgroepen, cursussen en voorlichtingsavonden, onder leiding van deskundigen speciaal toegespitst op naasten van mensen met een psychosegevoeligheid. Hun aanbod en contactgegevens zijn te vinden via:

https://ypsilon-amsterdam.nl/

Tot slot bieden wij online gratis onze brochure ‘Help! Psychose in de familie‘ aan, met daarin veel nuttige informatie en tips over de omgang met psychosegevoelige naasten.

Groet,

Ypsilon

Deze vraag is gesteld door een man in de leeftijdscategorie null
Beantwoord door: Ypsilon op 2 februari 2022

Gerelateerd

Meer over

Naasten
ouderschap

Lees ook