flag 001
flag 001
flag 001
flag 001
Help, mijn partner heeft een psychose! - Stef Linsen * PsychoseNet

Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Boek: Help, mijn partner heeft een psychose!

Auteur:

Stef Linsen

Uitgever:

Expertboek

Help, mijn partner heeft een psychose! – Stef Linsen

Als je als partner met psychose te maken hebt (gehad), dan voelt dat alsof je in een web verstrikt bent geraakt. Je wordt overrompeld door alle verschillende, verwarrende dingen.

‘Wat is er met je partner aan de hand?’, ‘Is de liefde over?’, ‘Wat kan ik wel en niet doen?’, ‘Is het mijn schuld?’ Dat zijn prangende vragen.

Jouw risico op afbranden (WILBO- syndroom) wordt besproken. Je vindt tips en tools voor jullie thuis (de ‘LLOVERS-methode’) en handvaten voor de kinderen.

Er staat wat psychose wel en niet is, de risico’s en de diverse behandelmogelijkheden

De tekst bevat 130 vragen en antwoorden, in begrijpelijke taal. Informatie over patiënten- en familieorganisaties en 65 goede websites. Mantelzorgers hebben het zwaar en zij verdienen meer ondersteuning. Zelfredzaam zijn is niet alles alleen uitzoeken!


Stef Linsen (psychiater-psychotherapeut) werkte jaren met adolescenten, ouderen en volwassenen in diverse instituten (poli- en (dag)klinisch), een tbs-kliniek, een LVB-instituut en in zijn eigen praktijk. Nu werkt hij freelance voor (o.a. forensische) GGZ-instellingen en geeft hij leerpsychotherapie aan psychiaters in opleiding. Hij is tevens auteur van het boek Help, mijn partner heeft een depressie!